Permanente Make-up (PMU), ook wel genaamd micro pigmentatie, is het aanbrengen van pigment vlak onder de lederhuid. Dit wordt gedaan met een dunne steriele naald en gaat minder diep dan een tatoeage. Het is een semie permanente make-up wat wil zeggen dat deze binnen 2 tot 5 jaar zal vervagen, afhankelijk van het huidtype, de verzorging van de huid en de conditie van de huid. Het verloop van een pmu behandeling start met een intakegesprek waarin alles over de behandeling besproken en vastgelegd wordt. Daarna volgt het aanbrengen van de PMU en na een aantal weken een nabehandeling. Om het vervagen tegen te gaan adviseer ik om per 1,5 jaar een touch-up behandeling te doen.

Meer uitleg over de pmu behandeling of een afspraak inplannen? Gebruik hiervoor 1 van de onderstaande knoppen

 

Ricardi Beauty Studio

Nagelstudio Amsterdam Buitenveldert

Wenkbrauwen Powderbrows vanaf € 295,00

Behandeling waarbij het lijkt alsof de wenkbrauwen strak met poeder zijn aangezet.

 

Nabehandeling binnen 10 weken € 75,00

Touch Up binnen 18 maanden € 125,00

Touch Up na 18 maanden of Touch up (werk van een andere PMU Artist) € 175,00

 

Full lipcolour vanaf € 350,00

Invulling van de lippen met een semi permanente kleuring. Hierdoor wordt de vorm van de lippen geaccentueerd en/of gecorrigeerd en zijn de lippen altijd mooi op kleur

Nabehandeling full lip colour (indien nodig) na 10 weken € 95,00

Veilig & Hygiënisch

De pigmenten die in de studio gebruikt worden zijn veilig en goedgekeurd. Ik heb een GGD vergunning voor PMU waardoor je de zekerheid hebt dat er hygiënisch en zorgvuldig gewerkt wordt.

Verdovingscrème

Een PMU behandeling wordt door iedereen anders ervaren. De ene vindt het pijnlijk en een ander vindt het goed te doen. Indien je verwacht gevoelig te zijn voor pijn is het aan te raden om voor de behandeling preventief 2 paracetamol te slikken. Ook kun je zelf bij je huisarts de Emla verdovingscrème aanvragen.

Intake gesprek

Voorafgaand aan de behandeling ontvangt u een mail met alle informatie die u moet weten over een PMU behandeling. Er worden contra-indicaties aangegeven, dus wanneer het om gezondheidsredenen beter is om de behandeling niet te doen. U ontvangt een toestemmingsformulier en nazorg informatie.

Algemene Info PMU

1e Behandeling

Op de dag van de behandeling tekenen we de vorm/kleur van de wenkbrauwen/lippen voorafgaand met potlood. De vorm/kleur wordt vastgelegd. Daarna start de behandeling die ongeveer 1,5 tot max 2,5 uur in beslag gaat nemen.

De genezing van de behandelde huid duurt tussen de 6 en 8 weken voor de wenkbrauwen en tussen de 8 en 12 weken voor de lippen. Het is belangrijk dat u in deze periode de nazorg adviezen goed opvolgt.

Thuis verzorging

Het is normaal dat de behandelde huid vlak na de behandeling gezwollen of rood ziet. Dit zal binnen een paar dagen minder worden. Ook zal de pigmentatie in het begin erg donker zijn. Dit is ook normaal en zal in de komende weken 40% minder worden, uitkomend op de gekozen kleur. Het genezingsproces duurt maximaal 6 tot 8 weken en zal in een aantal fasen verlopen. Je dient de permanente make-up thuis goed te verzorgen. Hiertoe ontvang je van mij een nazorg instructie en een nazorg crème. Het is belangrijk deze goed op te volgen.

Nabehandeling

Bij de wenkbrauwen volgt er na 6 tot 8 weken een nabehandeling waarbij de intensiviteit van de pigmentatie wordt versterkt door het nogmaals overtrekken van de PMU. Ook worden eventuele oneffenheden weg gewerkt. Deze nabehandeling kost € 75,00

Impressie