Permanente Make-up (PMU), ook wel genaamd micro pigmentatie, is het aanbrengen van pigment vlak onder de lederhuid. Dit wordt gedaan met een dunne steriele naald en gaat minder diep dan een tatoeage. Het is een semie permanente make-up wat wil zeggen dat deze binnen 2 tot 5 jaar zal vervagen, afhankelijk van het huidtype, de verzorging van de huid en de conditie van de huid. Het verloop van een pmu behandeling start met een intakegesprek waarin alles over de behandeling besproken en vastgelegd wordt. Daarna volgt het aanbrengen van de PMU en na een aantal weken een nabehandeling. Om het vervagen tegen te gaan adviseer ik om per 1,5 jaar een touch-up behandeling te doen.

Meer uitleg over de pmu behandeling of een afspraak inplannen? Gebruik hiervoor 1 van de onderstaande knoppen

 

Ricardi Beauty Studio

Nagelstudio Amsterdam Buitenveldert

Wenkbrauwen powderbrows € 250,00

Behandeling waarbij het lijkt alsof de wenkbrauwen strak met poeder zijn aangezet

 

Wenkbrauwen soft ombre powderbrows € 295,00

Invulling van de wenkbrauwen met poeder effect, zacht aan het begin maar donkerder aan de staart en onderkant 

Wenkbrauwen Combi € 350,00

Een combinatie; hairstrokes aan de voorzijde en powder effect naar de staart toe

Touch Up binnen 18 maanden € 125,00

Touch Up na 18 maanden of Touch up (werk van een andere PMU Artist) € 175,00

Full lipcolour € 250,00

Populaire behandeling waarbij de lippen volledig ingekleurd worden. Vele kleuren beschikbaar van nude tot fel rood

Nabehandeling full lip colour na 10 weken € 75,00

Wilt u een afspraak PMU inplannen? Download hieronder de benodigde formulieren

Informatie

Omschrijving

Size

Download

RIVM Informatie

Extra informatie over de risico's van Permanente Make-up

25MB

Toestemmingsformulier

Dit formulier voor de PMU behandeling goed doorlezen, naar waarheid beantwoorden en ondertekenen

25MB

Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van Ricardi Beauty Salon met betrekking tot Permanente Make-up behandelingen

25MB

Veilig & Hygiënisch

De pigmenten die in de studio gebruikt worden zijn veilig en goedgekeurd. Ik heb een GGD vergunning voor PMU waardoor je de zekerheid hebt dat er hygiënisch en zorgvuldig gewerkt wordt.

Verdovingscrème

Een PMU behandeling wordt door een ieder anders ervaren. De ene vindt het pijnlijk en een ander vindt het goed te doen. Indien je verwacht gevoelig te zijn voor pijn is het aan te raden om voor de behandeling preventief 2 paracetamol te slikken. Ook kun je zelf bij je huisarts de Emla verdovingscrème aanvragen.

Intake gesprek

Tijdens het intake gesprek geven wij u alle informatie die u moet weten over een PMU behandeling. We bespreken contra-indicaties, dus wanneer het om gezondheidsredenen beter is om de behandeling niet te doen. Eveneens bespreken we de vorm en kleur van de pigmentatie. Dit wordt voor getekend en vastgelegd. En uiteraard doen we een prijsopgave.

1e Behandeling

Op de dag van de behandeling starten we eventueel met het aanbrengen van verdovingscrème. Op deze pagina vindt u meer informatie over verdovingscrème. Daarna tekenen we de vorm die op foto is vastgelegd bij de intake. Afhankelijk van welk onderdeel er gepigmenteerd gaat worden zal de behandeltijd per onderdeel tussen de 1,5 - 2,5 uur duren. De genezing van de behandelde huid duurt tussen de 6 en 8 weken. Het is belangrijk dat u in deze periode de nazorg adviezen goed opvolgt.

Thuis verzorging

Het is normaal dat de behandelde huid vlak na de behandeling gezwollen of rood ziet. Dit zal binnen een paar dagen minder worden. Ook zal de pigmentatie in het begin erg donker zijn. Dit is ook normaal en zal in de komende weken 40% minder worden, uitkomend op de gekozen kleur. Het genezingsproces duurt maximaal 6 tot 8 weken en zal in een aantal fasen verlopen. Je dient de permanente make-up thuis goed te verzorgen. Hiertoe ontvang je van mij een nazorg instructie en een nazorg crème. Het is belangrijk deze goed op te volgen.

Nabehandeling

Bij de wenkbrauwen volgt er na 6 tot 8 weken een nabehandeling waarbij de intensiviteit van de pigmentatie wordt versterkt door het nogmaals overtrekken van de PMU. Ook worden eventuele oneffenheden weg gewerkt. Deze nabehandeling kost € 75,00

Een kleine impressie

Voorbeeld van PMU behandelingen van Wenkbrauwen, Eyeliner en  Lip color 

Full lip blush

Powder Brow

Hairstrokes (mannen wenkbrauw)

Eyeliner subtiel

Wenkbrauwen bijgetekend